Een nieuwe hobby: drank stoken

14 juni 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Enkele jaren geleden belandde ik na een zeer drukke periode in een flinke burn-out. Daar zat ik dan, thuis op de bank en mijn oude leventje leek helemaal niet aantrekkelijk meer. Ik wilde absoluut niet meer aan het werk, maar ik had bijvoorbeeld ook geen zin om te gaan fietsen of een goed boek op te pakken. Iets waar ik voorheen altijd veel plezier in had. In die periode ging ik door een diep dal heen en ik ging steeds meer drinken. Geen goede verandering, dat snapte ik. Toen ik mijn zorgen tegen mijn huisarts uitsprak raadde hij me aan om eens te gaan kijken naar een nieuwe hobby. Iets dat ik nog nooit eerder gedaan had, maar waarvan ik wel wist dat ik er plezier uit zou kunnen halen. Door te kiezen voor iets dat ik nog nooit eerder had gedaan verzekerde ik mezelf ervan dat ik mijn volledige aandacht nodig had en dus niet meer stil kon staan bij hoe miserabel ik me voelde. Dit klonk me goed in de oren en dus ben ik om me heen gaan kijken wat vrienden veel deden. Een van mijn vrienden is een groot fan van drank stoken. Ik wist inderdaad dat hij hier al enkele jaren mee bezig was, maar ik had er nooit zo bij stil gestaan. Ik ben dus een middagje bij hem langs gegaan om het hier over te hebben. Hij liet me vol enthousiasme zien waar hij op dat moment allemaal mee bezig was en hoe hij dus zijn eigen drank stookte. Het drank stoken zelf had me waarschijnlijk nooit wat geleken als ik zijn enthousiasme niet gezien had. Het werkte aanstekelijk en nog diezelfde avond bestelde ik mijn eigen destilleerketel bij drankstoken.nl. Het drank stoken kon dus gaan beginnen. Naast de destilleerketel bestelde ik ook:

  • een alcoholmeter
  • een turbogist

De destilleerketel heb je natuurlijk nodig voor het drank stoken. De andere twee artikelen waren optioneel, maar ik vond dat leuk om te hebben en ik ben er blij mee dat ik ze gekocht heb, want ik maak er veel gebruik van.

Aan de slag met het drank stoken

Ik had het geluk dat ik bij mijn vriend al had kunnen mee kijken hoe het drank stoken in zijn werk gaat. Dit maakte het een stuk makkelijker in het begin. Ik ontdekte al snel dat je zo je eigen draai kan geven aan het drank stoken. En hierdoor kreeg ik er nog meer plezier in. Het werkte zelfs zo goed dat ik (zonder al de drank op te drinken) weer helemaal genas van mijn burn-out. Mijn huisarts was zelfs verbaasd over de vorderingen die ik gemaakt had. Hij raadt iedereen aan om een nieuwe hobby te zoeken, maar dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan en de meeste mensen blijven dan ook langer last houden van hun burn-out. Ik was een van de gelukkigen die zich er door het vinden van een hobby echt helemaal uit had weten te halen. Het drank stoken heeft mij dus veel meer gebracht dan alleen maar een leuke nieuwe hobby. Het is leuk om te doen en het blijft ook uitdagend. Drank stoken is in dat opzicht een van de beste dingen die ik had kunnen gaan doen. Inmiddels ben ik weer gewoon aan het werk en doe ik er het drank stoken naast, maar ik blijf er met veel plezier tijd in steken. Regelmatig probeer ik nieuwe dingen uit. Toen ik mijn eerste destilleerketel bij drankstoken.nl bestelde koos ik voor de kleinst mogelijke te gaan. Ten eerste omdat ik dacht dat ik niet zoveel alcohol in een keer zou maken, maar ook omdat ik ergens bang was dat ik het niet zo lang zou volhouden. Dit laatste pakte dus heel anders uit!

Ga ook je eigen drank stoken

Of je nu ook in een burn-out thuis of je het gewoon leuk lijkt om je eigen alcoholische versnapering te maken, ik raad je zeker aan om eens een kijkje te nemen op drankstoken.nl. Ze hebben hier een uitgebreid assortiment met alles wat je nodig hebt voor het drank stoken. Van destilleerketels tot LPG filters. Weet je niet precies waar je moet beginnen? Online kun je hier ook heel veel informatie over vinden. Ik heb een enkele keer in een situatie gezeten waarbij ik snel informatie nodig had, maar dat ik mijn vriend niet kon bereiken. Ik heb toen wel geleerd dat je alles online kunt vinden en dit maakt het drank stoken alleen maar makkelijker. Weet jij niet zeker of het iets voor je is? Kijk dan bijvoorbeeld een video over hoe het in zijn werk gaat. De mensen die deze hobby hebben opgepakt kunnen er met veel passie over vertellen en de kans is dan ook groot dat jij binnenkort je eigen destilleerketel bestelt! Ik raad je zeker aan om dit te doen via drankstoken.nl. Alle producten die zij verkopen zijn goed geprijsd en komen daarnaast rechtstreeks uit de voorraad. Je hebt de spullen dus zo in huis. Daarnaast is de kwaliteit van de apparatuur zeer hoog, wat het drank stoken zeker ten goede komt. Heb je vragen? Neem dan gewoon contact op met de klantenservice. Zij kunnen je alles vertellen over drank stoken en de artikelen die je daarvoor nodig hebt. Lees je dus vandaag nog in en bestel je eerste destilleerketel!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn