Een uitkering aanvragen doet u bij het UWV

12 augustus 2016

Posted in Financiƫn en Verzekeringen

Bent u net afgestudeerd? Hebt u ontslag genomen bij uw werk omdat het werk simpelweg niet meer bevalt? Of liep uw contract af? Dan kunt u een uitkering aanvragen. Zelfs als uw inkomen onder de bijstandsnorm valt is het zeer aan te raden om een uitkering aan te vragen. Dan krijgt u weliswaar niet het gehele bedrag maandelijks uitbetaalt, maar worden uw inkomsten aangevuld met een bedrag uit de bijstand. Het is nog een hele klus om een uitkering aan te vragen. Een uitkering aanvragen kunt u daarom het beste samen met een professional aanpakken. En dat is waar wij om de hoek komen kijken want een uitkering aanvragen voor hulpbehoevenden is onze dagelijkse bezigheid. Wij zijn dan ook steevast als eerste op de hoogte van veranderingen binnen deze wetgeving. En de regering verandert hier door de jaren enorm veel aan. Het UWV begint steeds hogere eisen te stellen aan mensen die leven van de uitkering. Het aanvragen wordt daardoor bemoeilijkt. Dat komt omdat de overheid wil dat u zo spoedig mogelijk weer werk hebt gevonden. Of het daarbij nu gaat om werk dat ver beneden uw niveau ligt of als u er maar weinig uren kunt maken, het maakt hen helaas niet uit. De werkloosheid moet naar beneden en door deze maatregelen zou dat in de ogen van de overheid moeten lukken. Gelukkig kunt u het uitkering aanvragen gedeeltelijk uit handen geven als u eens een contact met ons opneemt.

Hulp nodig bij het uitkering aanvragen?

Kijkt u eens op uitkeringsinfo.nl als u iets meer wilt weten over het uitkering aanvragen. Wij kunnen u helpen bij het uitkering aanvragen maar houdt u er wel rekening mee dat u het meeste werk toch echt zelf moet doen. Zoals vrijwel iedereen in dit land hebt u een DigiD-account zodat u op websites van de overheid kunt inloggen. Gaat u naar de website van het UWV toe en logt u daar in met uw DigiD-inlognaam en wachtwoord. De aanvraag wijst zich vanzelf als u eenmaal bent ingelogd. Het UWV zal dan kijken naar uw huidige situatie en dan vooral hoe u hier in bent verzeild. Er zal een persoonlijke afspraak met u worden gemaakt en u moet vele afschriften van uw bank meenemen naar deze afspraak. Pas na enkele weken hoort u van het UWV of uw aanvraag is goedgekeurd. Als dit niet het geval is en kunt u bezwaar maken en het net zo lang proberen tot het wel is goedgekeurd. Bent u bijvoorbeeld ontslagen en krijgt u geen uitkering van uw werkgever? Dan kunt u een uitkering aanvragen. In principe is een uitkering onbeperkt maar krijgt u wel te maken met de sollicitatieplicht. Voor jongeren kan de druk behoorlijk toenemen omdat ze minstens wekelijks een sollicitatie de deur uit moeten sturen. Dit moeten ze direct opgeven bij het UWV om hun uitkering te behouden. Voor ouderen zijn de regels wat soepeler, zeker als ze na jarenlange trouwe dienst worden wegbezuinigd.

Wij staan voor u klaar om u hiermee te helpen

Wij helpen u graag met het uitkering aanvragen. Hopelijk hebt u een buffer opgebouwd zodat u niet al te lang zonder geld komt te zitten. In principe zal er bij goedkeuring met terugwerkende kracht de uitkering worden uitbetaald. Hebt u vragen over andere betaalregelingen? Wij kunnen u namelijk ook helpen bij het aanvragen van:

  • De WIA,
  • De Wajong
  • En natuurlijk met de WW.

Op onze website vindt u een link naar de website van de UWV waar u een handige rekenhulp ziet zodat u uw uitkering alvast kunt berekenen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn