Neem de juiste beslissingen met behulp van een advocaat echtscheiding

1 september 2016

Posted in Juristen en Advocaten

Op het moment dat je niet meer tevreden bent met je huwelijk, dan is het een logische volgende stap om te gaan scheiden. In vroegere tijden was deze optie er niet. In principe is het ook zo dat wanneer je gaat trouwen, dat je een verbintenis aangaat die de rest van je leven duurt. Als je het zo bekijkt is een aanzoek ook een enorm gebaar, want iemand wil immers de rest van zijn of haar leven met iemand doorbrengen. Vroeger was het ook nog eens zo dat je de belofte van trouw maakte in het bijzijn van God. Mocht het later toch tegenvallen, dan was er verder niets wat je kon doen, want je had immers beloofd dat je samen zou blijven in het bijzijn van God in voor- én tegenspoed. De ware betekenis van een huwelijk is dan ook een veel zwaardere betekenis dan dat het vandaag de dag heeft. Trouwen is wat dat betreft een lege huls waarbij het meer draait om de financiële voordelen die een koppel heeft als het getrouwd is. Daarnaast is het een traditie die zo is ingebed in de cultuur, dat men er niet eens meer over nadenkt wat het echt betekent. Het is dan ook niet gek dat men zonder problemen hals over kop het huwelijksbootje in stapt, want als het toch tegenvalt, dan kun je gewoon scheiden. Dit hele idee maakt de notie van een officiële verbintenis natuurlijk betekenisloos, maar hoewel trouwen dus geen substantie meer heeft, willen veel mensen toch trouwen. Dat betekent dat er ook veel echtscheidingen plaats vinden, want de liefde dooft uit en mensen zijn er nu eenmaal niet voor gemaakt om langer dan 20 jaar bij elkaar te blijven. Mensen zijn wat dat betreft gewoon dieren die samen blijven om de kinderen op te voeden. Zodra die het nest verlaten heb je elkaar niets meer te vertellen en als je dan nog eens 40 jaar voor de boeg hebt, dan is dat een lange tijd. Dat is echter het meest gunstige scenario, want je ziet tegenwoordig echtscheidingen na nog geen jaar huwelijk. Dus een advocaat echtscheiding is in deze tijden geen overbodige luxe. Mocht je gaan scheiden, dan is het geen gek idee om een advocaat echtscheiding in de arm te nemen.

Een advocaat echtscheiding voor een objectieve blik

Als je gaat scheiden dan kan dat gebeuren op twee manieren. Ofwel je bent het samen eens en dient dus een gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek in, of je bent het niet eens, en één van de twee dient een eenzijdig echtscheidingsverzoek in. In beide scenario’s heb je een advocaat echtscheiding nodig, omdat deze advocaat echtscheiding jou kan helpen met alle juridische beslissingen. Wanneer het een eenzijdig echtscheidingsverzoek betreft, dan is de advocaat echtscheiding 100% noodzakelijk, want er dienen verweerschriften opgesteld te worden en conflicten worden vaak in de rechtszaal uitgevochten en dus heb je een advocaat echtscheiding nodig. Maar ook als je er samen uit wil komen, dan nog is het verstandig om een advocaat echtscheiding in de arm te nemen. Deze kan dan de beslissingen die je moet nemen overzien. Het gaat hierbij om beslissingen over:

  • Alimentatie
  • Boedelverdeling
  • Pensioenverevening
  • Naamswijziging
  • Zorg voor de kinderen

Voor vragen kun je altijd contact opnemen

Mocht je vragen hebben wanneer er een beslissing gemaakt moet worden, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze advocaten. Op de website van wsadvocaten.nl vind je overigens ook een hele boel informatie die je verder op weg kan helpen. Wil je meer weten over de werkwijze van WS advocaten, dan kun je dus altijd contact opnemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn