Onderneem actie met een cursus knaagdierbestrijding

27 juni 2018

Posted in Cursus en Opleidingen

In de agrarische wereld kom je er helaas bijna niet omheen: een cursus knaagdierbestrijding. Ik heb zelf een bedrijf waarin ik gewassen verbouw. Ik heb het al jaren en ben er erg trots op. Ik ben ook erg beschermend, en moet er niet aan denken dat er iets gebeurt waardoor de gewassen worden aangetast. Maar helaas is dat nooit helemaal te voorkomen. Er kan van alles gebeuren waardoor het groeiproces niet helemaal volgens het boekje verloopt. Dat heb ik zelf ondervonden, toen ik merkte dat steeds vaker bepaalde gewassen werden aangevreten. Ik had daar nooit eerder last van gehad. Maar het werd steeds erger en op een gegeven moment wist ik dat ik actie moest ondernemen. Maar ik had nog nooit met knaagdieren en het bestrijden ervan te maken gehad. Dus ik besloot me te verdiepen in een cursus knaagdierbestrijding. Het zou wel even tijd kosten, tijd waarvan ik bang was dat ik die niet had, maar ik heb die stap toch genomen. Ik ben online gaan zoeken naar een goede cursus knaagdierbestrijding. Ik wilde aankloppen bij een bedrijf dat overal goed staat aangeschreven.

De waarde van een goede cursus knaagdierbestrijding

Wil je een cursus knaagdierbestrijding volgen, dan is dat heel verstandig. Je hebt nu eenmaal te maken met allerlei regels, dus dan is het wel handig om je daar goed in te verdiepen. Ten eerste kan een goede cursus knaagdierbestrijding hier natuurlijk bij helpen. Als het goed is zijn de docenten van een cursus knaagdierbestrijding van alle regels op de hoogte en kunnen ze je die niet alleen vertellen, maar kunnen ze er ook vragen over beantwoorden. Daarbij is het natuurlijk ook nodig om daadwerkelijk actie te kunnen ondernemen. Dus ook in dat geval is een cursus knaagdierbestrijding waardevol. Je moet alleen even goed voor jezelf weten wat je precies wil met de cursus knaagdierbestrijding. Met een cursus knaagdierbestrijding kun je diverse doelen bereiken:

  • Spuitlicentie
  • Gebruik rodenticiden minimaliseren
  • Nascholing
  • Licentie KBA

Je kunt voor diverse opties kiezen, dus ik heb eerst voor mezelf op een rij gezet wat het beste zou werken voor mij. Ik wilde sowieso de licentie hebben, ook voor het spuiten. Ik vond het ook heel belangrijk om het gebruik van rodenticiden te beperken. Daarom ben ik naar Terra Trainingen gegaan voor een cursus om knaagdieren te bestrijden. Hier vond ik de cursus die het beste aansloot bij mijn behoeften.

Leer snel en effectief bestrijden bij Terra Trainingen

Iedereen die interesse heeft in een cursus om knaagdieren te bestrijden, kan ik aanraden om naar Terra Trainingen te gaan. Je wordt hier zeer vriendelijk geholpen en de mensen zijn bereid om al je vragen te beantwoorden, mocht je je nog in de oriƫnterende fase bevinden. Ik heb dat ook gedaan en hoe je dan wordt behandeld, vind ik erg belangrijk. Het zijn vriendelijke en bekwame mensen die er werken, dat vond ik essentieel. Ik besloot me op te geven en ik moet zeggen dat de training KBA echt heel goed was. Ik heb er ontzettend veel van opgestoken. Ik kan nu veel sneller de aanwezigheid van knaagdieren herkennen. En ik ken nu ook de mogelijkheden van niet-chemische middelen. Dit vind ik heel belangrijk, dit wil ik zo veel mogelijk inzetten. En mocht het echt nodig zijn, dan weet ik ook hoe ik chemische middelen zo effectief mogelijk kan gebruiken, om deze zo veel mogelijk te minimaliseren. Ik ben aan de slag gegaan en met beperkte middelen ben ik de bestrijding aangegaan. Het is me gelukt en ik ben heel blij dat ik voortaan snel en effectief kan handelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn