Wat is een poederblusser?

13 augustus 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

brandblusstore - PoederblusserOp diverse locaties is het verplicht om een brandblusser te hebben en als het niet verplicht is, dan is het vaak alsnog sterk aan te raden. De meeste bedrijven of instellingen die een dergelijk apparaat kopen, kiezen voor een poederblusser. Waar bestaat dit poeder nu eigenlijk uit en wat moet je weten als je een dergelijke blusser gaat kopen? Om de laatste vraag als eerst te beantwoorden: het is belangrijk dat je weet dat er verschillende varianten bestaan en dat deze voor verschillende soorten branden geschikt zijn. Als je een poederblusser koopt, kun je kiezen uit:

  • de ABC blusser, gevuld met ammoniumfosfaat en ammoniumsulfaat, universeel geschikt
  • de BC variant, gevuld met kaliumbicarbonaat en natriumbicarbonaat, geschikt voor vloeistoffen en gasbranden
  • de D variant, gevuld met natriumchloride, geschikt voor metaalbranden

Het is dus sterk afhankelijk van de situatie welke jij nu het best kunt hebben. Je kunt ze natuurlijk niet allemaal klaar hebben hangen en als je dat wel hebt, dan is de kans groot dat je in paniek de verkeerde van de muur pakt. Kijk daarom van tevoren wat het best bij de specifieke situatie past en pas daar de poederblusser op aan. Of kies gewoon de ABC, dan is de kans groot dat je altijd goed zit.

Voor- en nadelen van poederblusser

Naast de poederblusser zijn er natuurlijk nog meer varianten van brandblussers op de markt. Waarom zou je nu voor deze kiezen en niet voor een andere soort blusser? Er zijn verschillende redenen daarvoor te noemen. De eerste is dat ze niet elektrisch geleidend zijn en dat ze niet gevoelig zijn voor vorst. Dat betekent dat ze op heel veel verschillende locaties zonder problemen opgehangen kunnen worden. Een ander pluspunt van de poederblusser is dat deze een heel groot blusvermogen heeft en daardoor kunnen brandjes er heel effectief mee bestreden worden. Daar komt nog bij dat ze relatief goedkoop zijn en dat ze geen schade aanbrengen aan mens en dier. Hebben deze blussers ook nadelen? Uiteraard, die zijn altijd wel te bedenken. Zo moet het poeder met een industriƫle stofzuiger weer opgeruimd worden en kan het zout wat in de poeders zitten terechtkomen in leidingen en apparatuur water aantrekken, waardoor er oxidatie kan ontstaan. Maar de voordelen van een poederblusser wegen ruimschoots op tegen deze nadelen. Dit zijn maar kleine zaken vergeleken met de schade en de kostenposten die kunnen ontstaan op het moment dat een klein brandje uitmondt in een vlammenzee.

Ga naar Brandblusstore

Als je zoekt naar een goede poederblusser, dan moet je zeker een kijkje nemen bij Brandblusstore, de specialist op dit gebied. Je kunt bij hen terecht voor een heel ruim aanbod op het gebied van deze blussers, maar daarnaast bieden ze ook nog heel veel andere soorten brandblussers. De poederblusser is immers niet de enige keus die je hebt, je kunt bij voorbeeld ook kiezen voor schuimblussers, sproeischuimblussers of CO2 blussers. Weet jij niet wat voor jou de beste optie is, neem dan rustig alle informatie die zij bieden eens tot je en vraag hen zonodig om advies. Blusapparaten zijn bovendien niet de enige zaken die zij verkopen, zij bieden ook veel keus op het gebied van brandpreventie, want voorkomen is natuurlijk nog altijd beter dan genezen. Zo hebben zij bijvoorbeeld blusdekens in het assortiment, maar ook vluchttrappen en brandmelders. Het maakt niet uit wat je zoekt op het gebied van blussen of preventie, je vindt het bij hen allemaal. Uiteraard zijn alle producten van de hoogste kwaliteit, je wilt immers geen risico’s nemen door te kiezen voor inferieure producten. Brandblusstore is dus het adres voor je poederblusser of ander product op het gebied van brandveiligheid.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn